lauantai 24. tammikuuta 2015

Kilpailu Lahnajärvellä 24.1. - Olli

Salon Lahnajärvi on hieno paikka. Olin ollut siellä kerran ennen, nimittäin viime vuonna Lounais-Suomen piirinmestaruuskilpailussa. Kilpailusta jäi hyvä mieli, ja olen halunnut sinne uudestaan nyppimään pientä ahventa, jota järvestä löytyy runsaasti. Tällä kertaa pääsin nuorten sarjaan, koska sarjat oli jaettu alle 14- ja alle 18-vuotiaisiin.




Aamu oli harmaa, mutta lämpötilan ja tuuliolosuhteiden puolesta mukava. Jäälle oli satanut lunta, joka voisi vaikuttaa kalantuloon kielteisesti. Sitä lähdettiin testaamaan ensimmäiseksi aivan vasempaan päätyyn lähtöpaikasta katsottuna. Sieltä aloitin viime vuonna PM-pilkissäkin, joten paikka oli ainakin jotenkin tuttu.

Ensimmäiset avannot olivat tyhjiä, mitä tuntuu minulle tapahtuvan melkein joka kilpailussa. Reippaalla tahdilla kairasin uutta reikää ja kolmannesta avannosta aloin saada Velholla ja puna-keltaisella värikoukulla niitä pieniä ahvenia. Ei siitä pitkää putkea tullut, joten kairasin taas ja sain avannoista muutaman kalan kerrallaan. Se pieni poukama ei kuitenkaan vaikuttanut olevan oikea paikka tänään, joten lähdin yrittämään järven vastakkaiselta puolelta ruovikon reunaa, joka yllättäen oli täysin vapaa pilkkijöistä. Jostakin syystä järven toinen pää kiinnosti pilkkijöitä jälleen enemmän.

Ruovikon reunassa oli selvästi mukavampi kairata kuin toisella puolella, jossa jää jää oli selvästi märempää. Tein aina pari reikää kerralla, kokeilin ne, ja tein taas pari lisää. Yritin käydä reiät nopeasti läpi värikoukulla. Muita vehkeitä mukana ei ollutkaan, koska syöttivehkeet ovat alkaneet ahvenkisoissa tuntuvan melkein turhilta. Värikoukku tuntuu olevan minulle oikea väline. Puolen metrin tai korkeintaan reilun metrin vedestä nappaili tasaiseen tahtiin tummia Lahnajärven ahvenia. Tuntui, että keskikoko olisi nyt hitusen suurempi kuin viime kerralla, ja sain jopa pari sadan gramman kalaa.

Lahnajärven tumma perusahven ja tänään käytössä ollutta välineistöä.


Jossakin vaiheessa kalan syönti tuntui alkavan hiipua, kunnes lopussa viimeisiä avantoja lukuunottamatta loppui lähes kokonaan. Avannoista ei tuli enää melkeinpä yksittäisiä kaloja. Pilkin vanhoista avannoista ja tein uusia, mutta ei siitä suurta apua ollut. Jossain vaiheessa vaihdoin eri värisen koukun, millä oli ehkä hiukan parantava vaikutus. Viimeisistä avannoista tosiaan tuli vielä pari parempaa putkea, ja viimeisellä se olisi vielä varmaan jatkunut, jos en olisi joutunut lopettamaan kisa-ajan umpeuduttua. Kilpailu menikin nopeasti ja mukavasti. Lähinnä ärsytti pilkin jatkuva sotkeutuminen poikittain siimaan ja tietysti se kalaton aika. Täytyy varmaan lyhentää "ketjua" entisestään, vaikkei kahden lukon välissä olekaan kuin kaksi lenkkiä.

Tulokseeni, 2360 grammaa, olin hiukan yllättynyt, koska noiden pienten ahventen yhteispainon arvioiminen tuntuu vaikealta. Kummasti niitä taas oli kertynyt. Olin nuorten sarjassa toinen, Juuso voitti parinsadan gramman kaulalla. Yleisessä paras saalis oli kuutisen kiloa. Linkkaan tähä tulokset, kun ne tulevat nettiin näkyviin.

Huomenna kilpaillaan taas Pyhäjärvellä ja yleisessä sarjassa. Teksti tulee varmaan maanantaina, koska huomiseksi otan luultavasti jotain perattavaa.

Juuson teksti samasta kilpailusta.

Tänään pelannut väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti